logo

Consultări publice pe marginea proiectului bugetului municipal pentru 2024


https://www.ipn.md/ro/consultari-publice-pe-marginea-proiectului-bugetului-municipal-pentru-2024-7966_1105182.html

Proiectul de decizie cu privire la aprobarea bugetului municipiului Chișinău pe anul 2024 este proces de consultare publică. Cea mai recentă dezbatere a avut loc cu participarea membrilor Consiliului pentru dezvoltarea identității turistice a municipiului Chișinău, de comun cu membrii ANTRIM, membrii Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova. Pentru luni este programată o nouă rundă de consultări publice, transmite IPN.

Pe 17 iunie vor avea loc consultări cu participarea membrilor Consiliului consultativ economic, financiar și business-social responsabil în municipiul Chișinău, cu membrii Asociației investitorilor străini din Moldova și ai Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova. Sunt invitați la consultări și reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor din Moldova „MĂR”, experții de la IDIS „Viitorul”, Expert Grup, ADEPT, Promo-LEX, membrii Programului Comunitatea mea, Primăria Municipală Alternativă Națională și Asociația Businessului European. 

Primăria capitalei precizează că vor fi organizate consultări asupra proiectului de buget 2024 în toate sectoarele orașului, în incinta preturilor și în incinta Primăriei, unde sunt invitate toate părțile interesate.

„Graficul consultărilor publice asupra proiectului de buget este publicat pe site-ul oficial al Primăriei Chișinău. Îndemnăm toate părțile interesate să analizeze proiectul de buget, să participe la consultări până la data de 21 iunie 2024 și să expedieze propuneri până la data indicată, pe adresa de email elena.bragaru.dgf@cmc.md”, se menționează într-un comunicat de presă.

Potrivit Direcției generale finanțe, veniturile generale ale bugetului municipal pentru anul 2024 se estimează în sumă de 7,56 miliarde de lei și cheltuieli în sumă de 8,2 miliarde de lei.