logo

Consulatul Moldovei la Padova îşi va sista temporar activitatea


https://www.ipn.md/ro/consulatul-moldovei-la-padova-isi-va-sista-temporar-activitatea-7967_1019909.html

Consulatul Republicii Moldova la Padova (Italia) îşi va sista temporar activitatea în legătură cu plecarea în concediu a funcţionarilor Consulatului. Astfel, în perioada 29 iunie-3 iulie şi 17 august-18 septembrie la Padova nu vor fi prestate servicii consulare, transmite IPN.

Şefa serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ana Taban, a declarat că activitatea consulatului va fi sistată din cauza lipsei de personal. În situaţii urgente cetăţenii Republicii Moldova se pot adresa la Consulatul General al Republicii Moldova la Milano, situat pe adresa via V. Gioberti 8, sau pot apela la serviciile Ambasadei Republicii Moldova la Roma, pe adresa Via Francesco Cherubini 27. Distanţa de la Padova până la Consulatul de la Milano este de circa 250 de kilometri, iar până la Roma – 500 de kilometri.

Ana Taban a precizat că la Consulatul din Padova sunt oferite servicii de perfectare a actelor notariale şi a celor de călătorie, precum şi servicii de transcriere a actelor de stare civilă etc.