logo

Consolidarea forțelor Moldovei, Georgiei și Ucrainei e o strategie bună, oficial american


https://www.ipn.md/ro/consolidarea-fortelor-moldovei-georgiei-si-ucrainei-e-o-strategie-buna-oficial-a-7965_1040344.html

Colaborarea moldo-americană și abordarea la nivel de regiune, în vederea asigurării securității și stabilității, au fost discutate în cadrul unei întrevederi de către prim-ministrul Pavel Filip cu Judge Ted Poe, membru al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA. Pavel Filip a salutat introducerea pe agenda Congresului SUA a proiectului Rezoluţiei privind impulsionarea relaţiilor bilaterale şi sprijinul SUA pentru integritatea teritorială a țării Moldovei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Guvern.

Potrivit premierului, SUA are un rol important în formatul de negocieri „5+2”. Pavel Filip și-a exprimat recunoștință pentru aportul Consiliului Atlantic și al părţii americane în organizarea, în premieră, a Conferinţei interparlamentare „Georgia, Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic – Provocările actuale de securitate”, care a avut loc la Chișinău în data de 2 martie. 

În opinia oficialul american, consolidarea forțelor celor trei state, care se confruntă cu provocări de securitatea similare, este o strategie foarte bună pentru depășirea acestora și pentru realizarea transformărilor democratice. Judge Ted Poe a specificat că țara sa va continua să sprijine integritatea teritorială a acestor țări și să ofere suport politic și financiar pentru asigurarea stabilității la nivel de regiune.

Pavel Filip și Judge Ted Poe au punctat necesitatea asigurării în continuare a unei comunicări permanente, pentru a impulsiona dialogul strategic bilateral.