logo

Consiliul orăşenesc Edineţ riscă să fie dizolvat în toamnă


https://www.ipn.md/ro/consiliul-orasenesc-edinet-risca-sa-fie-dizolvat-in-toamna-7965_1006222.html

Consiliul orăşenesc Edineţ nu se poate convoca în şedinţă de mai mult timp. Dacă problema nu se va rezolva, cel mai probabil în septembrie consiliul va fi dizolvat şi vor fi convocate alegeri locale noi, a declarat pentru  IPN viceprimarul localităţii, Valerian Ciobanu.

„La Edineţ e un caz ieşit din comun, consiliul nu poate activa din iulie 2012”, a menţionat Valerian Ciobanu. Din 27 de consilieri la şedinţă nu se prezintă, potrivit viceprimarului, 12 aleşi locali comunişti şi 2 liberal-democraţii. În lipsa a 14 consilieri, şedinţa nu este deliberativă.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Andrei Volentir, a comunicat pentru IPN că în Republica Moldova sunt 898 de consilii locale, iar comisia nu are resurse  să urmărească activitatea tuturor. „Primarul localităţi are responsabilitatea să sesizeze CEC atunci când dizolvă consiliul. De la Edineţ încă nu a parvenit nicio sesizare”, a subliniat Andrei Volentir.

Unicul consiliu local dizolvat de la fostele alegeri locale generale a fost cel din satul Mincenii de Jos, din raionul Rezina. La ultimele alegeri locale noi, din luna mai, a fost ales un nou consiliu.