logo

„Consiliul municipal 90” o susţine pe Maia Sandu


https://www.ipn.md/ro/consiliul-municipal-90-o-sustine-pe-maia-sandu-7965_1030877.html

Membrii Asociaţiei „Consiliul municipal 90” au venit cu un apel către cetăţeni să iasă la vot duminică, 13 noiembrie, şi „să pună capăt acţiunilor de dezbinare a societăţii iniţiate de politicieni care doresc doar să fure şi să-i lipsească pe oameni de dreptul la o viaţă decentă”. Într-o conferinţă de presă la IPN, aceştia a spus că cetăţenii Republicii Moldova merită un preşedinte care să-i reprezinte cu demnitate oriunde în lume, iar un asemenea candidat este Maia Sandu.

„Haideţi să depăşim starea de dezamăgire, dezbinare şi rătăcire la care ne-a adus vechea clasă politică. Împreună suntem o forţă mare, care poate mătura hoţii, corupţii şi bandiţii de la guvernare. Împreună putem face ordine în casa noastră comună. Pentru aceasta există un început: alegerea unui preşedinte cinstit, integru şi profesionist”, se menţionează în apelul asociaţiei, dat citirii la conferinţa de presă. Cetăţenii sunt îndemnaţi să voteze duminică „pentru o societate deschisă, democratică şi fără corupţie”. să voteze „pentru un viitor european pentru copiii şi nepoţii lor, iar pentru aceasta trebuie să voteze pentru Maia Sandu”.

Constantin Pasecinic, membru al asociaţiei, a spus că istoria se repetă. Ca şi în 1989, în societate se creează doi poli. Polarizarea societăţii s-a dorit mereu, iar punctul maxim s-a atins acum, când la funcţia de preşedinte sunt doi candidaţi cu viziuni diametral opuse, „unul care reprezintă interesele populaţiei băştinaşe şi altul care îi scoate din minţi”.

Mihai Roşcovan, membru al asociaţiei, a spus că până acum Republica Moldova nu a avut un preşedinte şcolit, integru, onest, un preşedinte care să oprească furtul banilor publici. „Maia Sandu, fiind economist de specialitate, cunoaşte foarte bine problemele ţării, şi numai ea, care este un candidat integru, curajos şi integru, poate împiedica implicarea oligarhilor în politică şi instituţiilor statului”, a adăugat acesta.

Fosta consilieră municipală, Iulia Zaplitnâi a menţionat că cetăţenii aşteaptă demult o persoană ca Maia Sandu la funcţia de preşedinte, care, potrivit ei,  „este o femeie cu gândire lucidă şi o persoană cu caracter de fier”.

Gheorghe Suruceanu, un alt membru al „Consiliul municipal 90”, a spus că cetăţenii au acces la un volum mare de informaţie, sunt bine informaţi, şi este convins că pe 13 noiembrie vor face alegerea corectă în favoarea unui candidat care reprezintă cetăţenii Republicii Moldova. Şi anume, „vor alege un preşedinte cult, şcolit, integru, profesionist, care poate reprezenta cu demnitate poporul moldovenesc oriunde în lume”.

Igor Tarlapan, membru al asociaţiei, a spus că „cetăţenii sunt martorii unei campanii electorale extrem de murdare, plină de minciună, care vine din partea unui singur candidat şi a susţinătorilor săi, şi anume, Igor Dodon”. Alegerea este foarte clară, în opinia lui Igor Tarlapan, alegătorul ştie că are de ales între adevăr şi minciună, între dragoste pentru neam şi trădare, între Sandu şi Dodon”.

Potrivit foştilor consilieri municipali, „unica soluţie pentru Republica Moldova este ca cetăţenii să iasă masiv la vot să-şi aleagă preşedintele”.