logo

Consiliul „Moldova Mea” îi solicită lui Marian Lupu să nu-l voteze pe Filat


https://www.ipn.md/ro/consiliul-moldova-mea-ii-solicita-lui-marian-lupu-sa-nu-7965_1004645.html

Consiliul Naţional Anticorupţie „Moldova Mea” îi solicită preşedintelui PDM, Marian Lupu, şi întregii fracţiuni democrate să nu-l voteze pe Vlad Filat în funcţia de prim-ministru. Preşedintele consiliului, Fiodor Ghelici, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că susţinerea candidaturii lui Filat va însemna sfârşitul Republicii Moldova, transmite IPN.

Fiodor Ghelici a spus că, din cauza unei guvernări corupte, datoriile Republicii Moldova s-au ridicat la 6 miliarde de dolari. Corupţia este prezentă în toate domeniile, iar investitorii pleacă din Republica Moldova.

Potrivit lui Ghelici, votarea de către PDM a candidaturii lui Vlad Filat ar înseamna trădarea poporului. „Iniţial se votează pentru demiterea lui Vlad Filat, invocându-se ilegalităţile care au loc în ţară, după care se propune numirea acestuia din nou în funcţie. Oamenii sunt umiliţi prin aceste acţiuni şi nu mai înţeleg ce se întâmplă”, a spus Fiodor Ghelici.

În opinia sa, votarea candidaturii lui Vlad Filat înseamnă şi moartea PDM. „Marian Lupu să nu creadă că Vlad Filat a avut bani doar pentru liberali. Va avea bani să cumpere şi democraţii, când va avea nevoie”, a spus Ghelici, subliniind că Vlad Filat nu se va schimba niciodată cum vrea Marian Lupu.

Vlad Filat este candidatul desemnat de şeful statului la funcţia de premier. Marian Lupu a declarat anterior că PDM este gata să discute susţinerea acestei candidaturi dacă va primi garanţii că situaţia din 13 februarie, când a fost denunţat acordul AIE de către PLDM, nu se va mai repeta.