logo

Consilierii PSRM propun restricții la utilizarea transportului Primăriei Chișinău


https://www.ipn.md/ro/consilierii-psrm-propun-restrictii-la-utilizarea-transportului-primariei-chisina-7967_1040371.html

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău propun restricții la utilizarea transportului public de către funcționarii Primăriei Chișinău. Aceștia pledează pentru elaborarea unui regulament care să prevadă expres orele, în timpul zilelor de muncă, în care pot fi utilizate mașinile de serviciu, în ce scopuri le pot utiliza și să fie specificat clar că funcționarul ajunge la locul de muncă, cu alte mijloace, decât mașina de serviciu, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul socialist Dinari Cojocaru a spus că în urma unei anchete realizate de către fracțiunea PSRM, s-a constatat că în prezent un șir de funcționari de la Primărie, printre care șefi de direcție, pretori de sector, vicepretori, utilizează transportul de serviciu în scopuri personale, inclusiv în zilele libere.

Potrivit lui Dinari Cojocaru, mașinile de serviciu ale Primăriei nu sunt utilizare în mod rațional și este nevoie urgent de un regulament în acest sens. Astfel, urmează a fi excluse practicile vicioase la care au recurs de-a lungul timpului funcționarii de la Primăria capitalei. În opinia consilierului, dacă ar exista o evidență a cheltuielilor pentru întreținerea și alimentarea mașinilor de serviciu, în bugetul municipal vor fi aduse economii considerabile.

Consilierul socialist, Nichita Țurcan, consideră, că la Primărie s-a creat o tradiție de pe timpul când Dorin Chirtoacă era primar, ca prietenii și rudele lui, să utilizeze mașinile municipalității în scopuri personale.

Pe lângă elaborarea regulamentului, consilierii PSRM propun ca toate mașinile de serviciu să fie dotate cu sisteme GPS pentru a putea fi urmărită locația acestora.