logo

Consilieri noi în CMC


https://www.ipn.md/ro/consilieri-noi-in-cmc-7967_1018617.html

Consiliul municipal Chişinău are trei consilieri noi, care vin să-i înlocuiască pe trei aleşi locali care au obţinut mandatul de deputat. Este vorba de doi consilierii aleşi pe listele PCRM, unul dintre care a anunţat la şedinţa de joi, 26 februarie, că se alătură socialiştilor, şi un consilier ales pe listele PL. Tot astăzi a fost prezentat şi noul preşedinte al fracţiunii Partidului Comuniştilor în CMC, transmite IPN.

Astfel, în locul foştilor consilieri aleşi pe listele PCRM, Boris Golovin şi Elena Hrenova (care ulterior a trecut la PSRM), în CMC vin politologul Nicolai Rusol şi fostul administrator al agenţiei BASA-Press, Dmitri Mitioglo. Ultimul a anunţat că părăseşte fracţiunea PCRM şi  se alătură socialiştilor.

În cadrul şedinţei a fost prezentat noul preşedinte al fracţiunii PCRM – Natalia Vîsotina, care vine să-l înlocuiască în funcţie pe Boris Golovin.

În locul deputatului liberal Iurie Dârda, pe lista candidaţilor supleanţi ai PL urmează Gabriela Ciumac, şefa Direcţiei relaţii externe din cadrul Primăriei. Funcţionara urmează să ia o decizie dacă acceptă  sau nu mandatul de consilier întrucât se află în incompatibilitate de funcţii.