logo

Consilier municipal, prins cu mașina ticsită cu materiale electorale, fără acte de proveniență


https://www.ipn.md/ro/consilier-municipal-prins-cu-masina-ticsita-cu-materiale-electorale-7965_1107949.html

Consilierul municipal al Partidului Comuniștilor, Adrian Domentiuc, a fost prins cu mașina ticsită cu materiale electorale fără acte de proveniență. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat după ce automobilul a fost ridicat la parcarea specială pentru parcare neregulamentară. Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a anunțat că alesul local a fost reținut, lucru infirmat de către Inspectoratul General al Poliției.

Diana Caraman a declarat că în mașina consilierului, care ar fi fost percheziționată, erau pliante electorale cu îndemnul de a vota „NU” la referendumul din 20 octombrie. „Nici o zi nu trece fără abuzuri din partea poliției în raport cu reprezentanții PCRM – care este una dintre cele două formațiuni care promovează opțiunea „Nu” la referendum”, susține parlamentara. Potrivit lui Caraman, aceste acțiuni sunt tentativele guvernării de a intimida oponenții politici.

Deputata a precizat că acțiunile poliției au fost argumentate prin faptul că fiecare agitator trebuie să dețină un act care confirmă dreptul lui de a face agitație. Iar cei care transportă pliante trebuie să aibă un act ce ar confirma că persoanei i-au fost transmise pliantele de la comitetul central și că el are dreptul să le transporte pentru a fi împărțite.

Contactată de IPN, șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a infirmat reținerea consilierului municipal comunist Adrian Domentiuc. „Mașina persoanei a fost ridicată la parcarea specială pentru parcare neregulamentară. Ulterior, în timpul procedurii de eliberare a mijlocului de transport, polițiștii au observat că mașina era încărcată cu marfă. La întrebarea ce transportă, bărbatul s-a eschivat să răspundă și a refuzat categoric să deschidă automobilul. A fost demarată procedura de documentare, apoi acesta a deschis unitatea de transport, în ea fiind găsite materiale electorale, fără acte de proveniență, cu suspiciuni de derogare de la cadrul legislativ”, a precizat Diana Fetco.

IGP urmează să sesizeze Comisia Electorală Centrală și Serviciul Fiscal de Stat pentru a se pronunța pe caz.