logo

Congresul medical MedEspera a adunat la Chişinău studenţi şi medici tineri din şapte ţări


https://www.ipn.md/ro/congresul-medical-medespera-a-adunat-la-chisinau-studenti-si-medici-7967_1027199.html

Peste 900 de studenţi şi medici tineri din şapte ţări ale lumii s-au adunat joi, 12 mai, la Chişinău pentru a participa la cea de-a şasea ediţie a Congresului Medical Internaţional pentru studenţi şi tineri medici MedEspera. Timp de două zile, aceştia vor avea posibilitatea să prezinte lucrări ştiinţifice, dar şi să participe la ateliere de lucru, unde vor putea aplica cunoştinţele acumulate la facultate. Congresul este organizat de Asociaţia Studenţilor şi rezidenţilor în Medicină din Moldova şi are loc la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, transmite IPN.

Organizatorii susţin că MedEspera reprezintă un schimb de experienţă eficient cu tinerii cercetători din ţară şi din străinătate. Preşedinta Comitetului de organizare a Congresului, Corina Scerbatiuc-Condur, susţine că acesta este unicul congres ştiinţific internaţional organizat de către studenţi medicinişti. Acesta afirmă că evenimentul a devenit deja o tradiţie, la care pot participa toţi studenţii de la medicină, indiferent de facultatea pe care o urmează.

Pentru a lua parte la ediţia din acest an a Congresului, la Chişinău au sosit studenţi şi tineri medici din Rusia, Ucraina, Israel, Germania, Lituania, România.

Prorectorul pentru activităţi ştiinţifice al USMF „Nicolae Testemiţanu”, Gheorghe Rojnoveanu, spune că MedEspera este o platformă de prezentare a rezultatelor şi de lansare a ideilor novatoare. Totodată, acesta a subliniat că graţie acestui Congres, participanţii identifică interese comune pentru discuţii şi dezbateri. Potrivit prorectorului pentru activităţi ştiinţifice, Congresul este o premisă pentru ca tinerii medicinişti să debuteze în ştiinţă.

Prezentă la eveniment vicemnistra sănătăţii, Aliona Serbulenco, a declarat că promoţiile de medici formaţi în cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu” devin tot mai bune cu fiecare an. Potrivit viceministrei, medicii şcoliţi la această universitate sunt profesionişti recunoscuţi nu doar în Republica Moldova. Vorbind despre formarea profesională a acestor specialişti, Aliona Serbulenco a menţionat importanţa implicării mediciniştilor în cercetarea ştiinţifică.