logo

Congresul Civic organizează propria campanie de informare pe 3 noiembrie în PMAN


https://www.ipn.md/ro/congresul-civic-organizeaza-propria-campanie-de-informare-pe-3-noiembrie-7967_1008825.html

Congresul Civic anunţă că va desfăşura propria campanie de informare pe 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, printre participanţii la acţiunea organizată de către coaliţia de guvernare. Într-o conferinţă de presă la IPN, Pavel Gavrilov, reprezentantul Congresului Civic, a spus că cetăţenii vor fi informaţi despre situaţia reală din ţară. Activistul a dat asigurări că nu vor fi organizate provocări. „Totul va fi calm”, a spus acesta.

Împreună cu Pavel Gavrilov, la conferinţa de presă a participat şi Svetlana Pogorilă, bunică a 3 copii,  care spune că nepoţii sunt maltrataţi de tatăl lor, iar autorităţile nu-i protejează pe minori. Pavel Gavrilov a comunicat că istoria acestei femei va fi comunicată cetăţenilor şi prezentată drept exemplu a lipsei de acţiune a guvernării.

Svetlana Pogorilă a comunicat jurnaliştilor că fiica sa şi cei trei copii ai acesteia de 3 ani este victima violenţei în familie. „Organele de drept şi legislaţia Republicii Moldova nu sunt în stare să protejeze drepturile unor copii”, a subliniat femeia.

Svetlana Pogorilă se adresează către toţi cei care au de gând să vină în Piaţa Marii Adunări Naţionale la 3 noiembrie să se gândească pe cine vor să susţină, deoarece un sistem care funcţionează prost îi poate afecta şi pe ei. „Coaliţia de la guvernare promovează legi care să protejeze minorităţile sexuale, dar nişte copii nu sunt apăraţi”, a mai spus femeia.

La 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, partidele Coaliţiei Pro Europeană organizează un miting de amploare întru susţinerea mesajului de integrare europeană a Republicii Moldova.