logo

Conducerea de vârf a transmis condoleanțe Casei Regale Române


https://www.ipn.md/ro/conducerea-de-varf-a-transmis-condoleante-casei-regale-romane-7965_1028776.html

Conducerea de vârf a țării a transmis condoleanțe Casei Regale Române în legătură cu decesul reginei Ana a României, transmite IPN.

Președintele Nicolae Timofti a scris în mesajul său că este dureros faptul că Peleșul intră în doliu la doar două luni de la ceremonia emoționantă dedicată împlinirii celor 150 de ani de Regalitate. „Regina Ana a fost și va rămâne un simbol al măreției și demnității neamului românesc. Alături de rege, în anii de pribegie, suverana a promovat și a iubit țara, punându-și crezul în revenirea României la democrație. Cu aceleași sentimente curate, ca și întreaga familie regală, a susținut, în ultimii ani de viață aspirațiile europene ale Republicii Moldova.  Regina Ana își merită locul în istoria României și al tuturor românilor”, se spune în mesajul președintelui.

De asemenea, premierul Pavel Filip, în mesajul său menționează că poporul Republicii Moldova este alături de români în aceste momente de profundă tristețe și va păstra cu mult respect amintirea Reginei. „Personalitate de mare cultură şi delicateţe, regina Ana şi-a dedicat cu pasiune întreaga viaţă României, promovării valorilor româneşti în lume. Realizările României, în egală măsură ca şi dramele ei, au fost trăite la înalte cote de sensibilitate de suverană”, se spune în mesaj.

Ana de Bourbon-Parma, cunoscută sub apelativul Regina Ana, născută la 18 septembrie 1923, Paris, Franța, a fost soția fostului suveran Mihai I al României și fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei.