logo

Comunitatea USM a sărbătorit Portul Popular


https://www.ipn.md/ro/comunitatea-usm-a-sarbatorit-portul-popular-7967_1105483.html

Reprezentanții celor 11 facultăți și institute de cercetare ale Universității de Stat din Moldova au participat la o impresionantă Paradă a Portului Popular. Printre participanți s-au numărat cadre didactice, studenți, părinți, absolvenți și invitați de onoare, printre care rectorul USM, Igor Șarov și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, transmite IPN.

„M-am bucurat să fiu și în acest an alături de cadre universitare și studenți la această sărbătoare a portului nostru tradițional care promovează acest simbol al tradițiilor românești. Totodată, au fost premiați șefii de promoție ai facultăților din cadrul USM, iar Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a contribuit și în acest an, la premierea lor. România continuă astfel să susțină performanța în educație cât și promovarea tradițiilor noastre comune”, a menționat Adrian Dupu.

USM precizează că această sărbătoare are menirea să promoveze și să transmită dragostea pentru moștenirea culturală națională, aducând astfel un omagiu portului popular.

Un alt moment important și emoționant a fost premierea celor 54 de studenți, șefi de promoție, care au reușit performanțe înalte și care cu siguranță vor deveni profesioniști de top pe piața muncii.

Premianții au mulțumit profesorilor USM, care le-au fost model și îndrumători în calea formării lor profesionale. „Felicitări dragi absolvenți, sunteți mândria USM!”.

Evenimentul a continuat cu un concert susținut de ansamblul coregrafic „Struguraș”, studenții Facultății de Arte Frumoase a USM și de colectivul etnofolcloric „Crenguță de Iederă”, care au invitat participanții la dans.