logo

Comuniştii şi socialiştii învinuiesc Guvernul de trădare a intereselor de stat


https://www.ipn.md/ro/comunistii-si-socialistii-invinuiesc-guvernul-de-tradare-a-intereselor-de-stat-7965_1008582.html

Deputaţii comunişti au adus zeci de acuzaţii Guvernului. Potrivit acestora, de când Republica Moldova este condusă de coaliţia de guvernare, ţara a devenit lider european la hoţie, contrabandă şi a deposedărilor de stat. Comuniştii consideră că Guvernul Leancă nu face nimic pentru a rezolva conflictul transnistrean, iar instituirea punctelor de control migraţionale între cele două maluri ale Nistrului, va destabiliza situaţia şi va anula toate şansele de reintegrare a ţării, transmite IPN.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a acuzat Guvernul, dar şi deputaţii coaliţiei de guvernare, de trădare a patriei şi intereselor sociale. Vladimir Voronin consideră că prin instituirea punctelor migraţionale de control se doreşte divizare ţării. Liderul PCRM a adăugat că nu este încă târziu ca lucrurile să revină la normal şi speră ca iniţiativa partidului care îl conduce va fi susţinută în Parlament. Cei responsabili de trădarea Patriei sunt încă la putere, susţine Vladimir Voronin.


Potrivit deputatului PCRM, Sergiu Stati, persoanele delegate să soluţioneze conflictul transnistrean nu se ocupă de acest lucru, situaţia fiind mânuită de organisme internaţionale.

Deputatul Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, este de părere că tot ce s-a făcut în ultimii ani a condus la pierderea încrederii populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului. „Majoritatea oamenilor de pe malul drept al Nistrului sunt împotriva integrării europene, iar cei din stânga Nistrului sunt categoric contra”, a spus Igor Dodon. Acesta a adăugat că în curând va veni cu o soluţie de integrare ţării. Deputatul a anunţat că socialiştii vor susţine moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură a fost respinsă din insuficienţă de voturi.

Marţi, 22 octombrie, Parlamentul a examinat cea de a doua moţiune de cenzură înaintată timp de câteva zile Guvernului de către fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor. Prima moţiune, de asemenea, a fost respinsă din insuficienţă de voturi. Subiectul moţiunii de astăzi a ţinut de conflictul transnistrean şi instituirea celor 6 oficii ale Biroului de Migraţie şi Azil pe linia administrativă a raioanelor de est ale Republicii Moldova.