Compania românească de IT „Romsym Data” s-a lansat pe piaţa R. Moldova
https://www.ipn.md/ro/compania-romaneasca-de-it-romsym-data-s-a-lansat-pe-piata-r-moldova-7967_963193.html
Peste 50 de branduri software ale liderilor mondiali în IT pot fi deja procurate şi în R. Moldova, odată cu venirea pe piaţă a companiei româneşti „Romsym Data”.
Romsym Data este distribuitor oficial al produselor Autocad, Adobe, Linux, Macromedia, Micro Focus, Symantec, WinRar, Real Networks. Produsele soft propuse de Romsym Data sunt destinate diferitor sfere de activitate, de la sisteme specializate pentru proiectare în construcţii, aplicaţii pentru managementul contactelor de afaceri, programe antivirus, până la pachete soft şi surse de elaborare multimedia.
Directorul general al companiei, Răzvan Balint, a declarat luni, 22 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că în RM compania nu are concurenţi pentru produsele licenţiate distribuite. El a menţionat că întreprinderile şi persoanele fizice vor avea posibilitatea nu doar să procure softuri licenţiate ale liderilor mondiali, dar şi vor beneficia de suportul tehnic specializat ai companiei la instalarea şi deservirea softurilor. Compania nu-şi propune să utilizeze preţuri promoţionale de lansare, operând o politică de preţuri pentru Moldova la nivelul celei din Europa.
Odată cu Romsym Data, pe piaţa moldovenească va fi lansată şi revista specializată pe calculatoare, comunicaţii şi business „PC Magazine România”, prima de acest gen în Moldova. De asemenea, în viitorul apropiat ar putea să apară şi o variantă locală a revistei, care este una publicată sub licenţă americană în mai multe ţări de pe glob. Potrivit autorilor, revista oferă utilizatorilor de calculatoare informaţia de ultimă oră din domeniul IT şi recomandări de utilizare a produselor.
Romsym Data a fost fondată în 1992. Actualmente ea oferă în România peste 1 mie de produse software prin intermediul a 300 de dealeri. Clienţi ai Romsym Data sunt peste 100 de companii româneşti cu renume, precum Astral Telecom, Banca Comercială „Ion Ţiriac”, Banca Comercială Română, Orange România, Panasonic Romania, Raiffeisen Bank România, Rompetrol etc.