logo

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM anunță protest în fața Parlamentului


https://www.ipn.md/ro/comitetul-miscarii-de-rezistenta-nationala-acum-anunta-protest-in-fata-7965_1042998.html

Membrii Comitetului Mișcării de Rezistență Națională ACUM anunță o nouă acțiune de protest în fața Parlamentului, care va fi organizată în ziua când deputații urmează să se întrunească în ședință plenară. Într-o conferință de presă, organizatorii au declarat că scopul acțiunii este de a-i determina pe parlamentari să îndeplinească revendicările din Rezoluția adoptată pe 1 iulie în Piața Marii Adunări Naționale, dar și din Rezoluția Parlamentului European, și anume revendicările care țin de competența legislativului, transmite IPN.

„Comitetul Mișcării de Rezistență Națională este profund îngrijorat de faptul că regimul oligarhic întârzie să implementeze revendicările populare înaintate de către cetățeni în cadrul manifestației de amploare din data de 1 iulie curent și anume: confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale”, a citat dintr-o declarație, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, primarul ales nevalidat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a invitat cetățenii să participe activ și masiv la acțiunea preconizată. Potrivit lui, în cazul în care guvernarea nu va da curs revendicărilor înaintate, vor fi întreprinse în continuare acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii, atât în localitățile din țară, cât și în diaspora. Aceste acțiuni vor culmina cu Adunarea Generală a Cetățenilor, care urmează să aibă loc pe 26 august.
 
Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a mulțumit participanților protestelor anterioare, pentru că au dat dovadă că sunt o forță civică care luptă pentru drepturile lor cetățenești. „Vă îndemnăm să mergem la acel Parlament care a avut o prestație rușinoasă la ultima ședință. S-a făcut că nu înțelege conținutul declarației adoptate de noi, toți împreună, și nici al declarației Parlamentului European. Vă invităm în ziua în care ei se fac că vin la lucru și să le cerem acele lucruri care se conțin în rezoluție”, a spus Igor Grosu.

Reprezentanții Comitetului s-au adresat și cetățenilor din diasporă, care au revenit în țară, să participe la protest, împreună cu rudele, colegii, prietenii de acasă, iar cei care se află peste hotare să-și îndemne apropiații să se includă activ în Mișcarea de Rezistență Națională, să participe la acțiunile organizate de aceasta.