logo

Comerciant din Chișinău, reținut pentru contrabandă


https://www.ipn.md/ro/comerciant-din-chisinau-retinut-pentru-contrabanda-7967_1046269.html

Proprietarul mai multor unități comerciale din capitală a fost reținut pentru contrabandă. Procurorii au depistat în depozitul deținut de acesta mai multe loturi de articole textile fără acte de proveniență.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, descinderile la depozitul comerciantului au avut loc după ce în localitatea Giurgiulești a fost reținut un autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea bunurilor de contrabandă. Vehiculul a fost escortat la terminalul vamal „Cricova”, iar în urma controloarelor au fost depistate peste 700 kg de articole de lenjerie de corp, care nu erau indicate în actele de însoțire.

Potrivit informațiilor acumulate de organele de anchetă, loturile provin din Turcia și urmau a fi descărcate la depozitul agentului economic reținut. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind ascunse printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.

Valoarea mărfurilor depistate în autocamion, precum și la depozitul comerciantului depășește 3 milioane de lei. Majoritatea din ele aveau marcajele unor branduri renumite.

Persoanele învinuite de contrabandă riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.