logo

Comentariul MAEIE la declarațiile de la Moscova: Guvernul are mandat ferm să mențină pacea


https://www.ipn.md/ro/comentariul-maeie-la-declaratiile-de-la-moscova-guvernul-are-7965_1095763.html

Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă vehement noile comentarii ale reprezentantei oficiale a ministerului rus de externe, calificându-le neadevărate şi fără temei. Comentariul vine în contextul în care purtătoarea de cuvânt a ministerului rus, Maria Zaharova, a declarat că guvernarea de la Chișinău a luat un curs împotriva poporului său și că își distruge țara pentru cei care plătesc bani, transmite IPN.

MAEIE precizează că Guvernul are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în Republica Moldova. Lucrează în interesul cetățenilor săi şi are un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor Republicii Moldova.

„Din prima zi a războiului am condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri şi suferință în ţara vecină, în regiune şi pe întreg continentul european. Ca membru responsabil al comunității internaționale, Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea şi stabilitatea în întreaga lume”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

„Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false şi manipulatoare”, se arată în comentariul MAEIE.