logo

CoE va continua să sprijine Moldova la realizarea acțiunilor pentru aderarea la UE


https://www.ipn.md/ro/coe-va-continua-sa-sprijine-moldova-la-realizarea-actiunilor-7965_1103849.html

Consiliul Europei va continua să sprijine Republica Moldova la realizarea Planului național de acțiuni pentru aderarea la Uniunea Europeană. Subiectul a fost discutat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjorn Berge, aflat într-o vizită la Chișinău, transmite IPN.

Șeful legislativului a remarcat faptul că, de-a lungul anilor, Consiliul Europei a sprijinit Republica Moldova în realizarea reformelor democratice în domeniul justiției, mass-media și a respectării drepturilor omului. „Suntem angajați plenar în a duce la bun sfârșit reformele inițiate, iar prioritatea este cea a justiției. Chiar dacă avem rezistență în rândul judecătorilor, procesul este ireversibil și nu vom ceda”, a spus Igor Grosu.

Un alt subiect abordat a fost lupta cu știrile false și propaganda. Președintele Parlamentului a apreciat, în context, expertiza Consiliului Europei la consolidarea pluralismului media. „În ultimii trei ani, am depus eforturi considerabile pentru a întări instituții statului, cum ar fi Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului. Pas cu pas, vom munci să avem instituții puternice, care să facă față grupărilor criminale și provocărilor din exterior”, a menționat șeful legislativului.

În contextul celei de-a 75-a aniversări a Consiliului Europei, secretarul general adjunct, Bjorn Berge, participă astăzi la evenimentul de transmitere a unei donații importante de echipamente medicale în cadrul proiectului „Consolidarea reformelor penitenciarelor și a probațiunii, prestarea serviciilor medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis”.