logo

Cod galben de pericol de incendiu


https://www.ipn.md/ro/cod-galben-de-pericol-de-incendiu-7967_1105648.html

În Republica Moldova rămâne în vigoare, până pe 12 iulie, avertizarea cod galben de caniculă. De asemenea, meteorologii au emis cod galben pericol de incendiu, avertizare fiind valabilă până pe 15 iulie, transmite IPN.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat precizează că marți vremea caniculară pune și mai multă stăpânire asupra teritoriului. Ploile vor lipsi, iar vântul va sufla slab la moderat din nord. Temperaturile minime noaptea se vor situa între +18..+23 de grade Celsius. Ziua temperaturile maxime se vor încadra între +32..+36 de grade Celsius.

Până pe 15 iulie pe arii extinse se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Oamenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. O atenție maximă trebuie acordată copiilor pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații  excepționale.