logo

Cod galben de caniculă pentru o săptămână


https://www.ipn.md/ro/cod-galben-de-canicula-pentru-o-saptamana-7967_1091826.html

Meteorologii au emis cod galben de vreme caniculară. Avertizarea intră în vigoare de marți și va fi valabilă până pe 29 august, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul menționat pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de până la +33 de grade Celsius. Precipitații sunt prognozate abia pentru ziua de sâmbătă, nu însă și pentru sudul țării.

Până pe 30 august rămâne în vigoare codul galben de scurgere scăzută a apei în râurile din țară. În râul Nistru se înregistrează 40-50% din valorile medii multianuale lunare, cu excepția unor afluenți de stânga al râului Nistru. În râul Prut pe sectorul orașul Costești – satul Brânza se înregistrează 30-40% din valorile medii multianuale lunare, iar în unele râuri mici – 30-50% din valorile medii multianuale lunare.

De asemenea, se menține și codul portocaliu, în râurile mici înregistrându-se doar 10-30% din valorile medii multianuale lunare. Hidrologii le solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.