logo

CNTM selectează tineri pentru un stagiu în Parlamentul Republicii Moldova


https://www.ipn.md/ro/cntm-selecteaza-tineri-pentru-un-stagiu-in-parlamentul-republicii-moldova-7967_1004211.html

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) anunţă lansarea concursului de selectare a 12 tineri pentru un stagiu de două luni în Parlamentul ţării. Proiectul este organizat pentru al doilea an consecutiv, transmite IPN.

Preşedintele CNTM, Eduard Mihalaş, a declarat, marţi, 26 martie, la o conferinţă de presă, că este un proiect care vine să promoveze o atitudine activă, în care tinerii să arate un exemplu de implicare. În 2013, declarat Anul European al Cetăţeanului, implicarea tinerilor ar fi un exemplu util de implicare civică, a menţionat preşedintele CNTM.

Anul trecut pentru stagiul în Parlament au fost selectaţi 10 tineri din 80 de solicitări depuse. Potrivit secretarului general al CNTM, Alexandru Petrov, este un proiect care nu a mai fost promovat anterior în Republica Moldova. „Ideea a fost preluată de la colegii nostri din Ucraina”, a spus secretarul CNTM.

Timp de 8 săptămâni, tinerii selectaţi vor participa la şedinţele în plen ale Parlamentului şi la şedinţele comisiilor parlamentare. Ei pot interveni cu sugestii şi comentarii asupra proiectelor care se discută.

Formularul de aplicare poate fi descărcat pe situl Consiliului Naţional al Tineretului – cntm.md. Formularul completat şi CV-ul aplicantului vor fi expediate pe adresa de email: alexandru.dubasaru@cntm.com. Data limită este 1 aprilie 2013, ora 10.00. Stagiarii vor fi selectaţi de o comisie formată din reprezentanţi ai Parlamentului şi ai CNTM.

CNTM colaborează în acest proiect cu secretariatul Parlamentului. Tinerii vor fi repartizaţi în 6 comisii parlamentare permanente. Comisia economie, buget şi finanţe şi Comisia politică externă şi integrare europeană au fost cele mai solicitate în anul precedent.

Perioada de stagiu în Parlament este de 2 luni.

Iniţiativa Consiliul Naţional al Tineretului a apărut în contextul Anului European al Cetăţenilor. Conferinţa de presă a fost susţinută de Fundaţia germană „Hanns Seidei”, în cadrul proiectului „Integrarea europeană ca idee naţională cu potenţial de consolidare a societăţii moldoveneşti”.