logo

CNA a descins la Chișinău, Orhei, Rezina și Nisporeni


https://www.ipn.md/ro/cna-a-descins-la-chisinau-orhei-rezina-si-nisporeni-7967_1108415.html

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au pornit în această dimineață percheziții în Chișinău, dar și în mai multe localități din Orhei, Rezina și Nisporeni. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Acțiunile de urmărire penală se desfășoară în vederea documentării faptelor ilicite de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Actualizare /12:25/ Centrul Național Anticorupție precizează că perchezițiile au fost inițiate în legătură cu faptele de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice, săvârșite de persoane în interesul unui grup criminal organizat. Mai multe persoane ar fi acceptat și primit remunerații ilicite pentru susținerea unor formațiuni și persoane politice, participarea în calitate de organizatori și coordonatori la diverse acțiuni politice, dar și pentru compromiterea alegerilor președintelui Republicii Moldova și referendumului constituțional, acțiunile fiind executate în detrimentul principiilor statului de drept.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate multiple discuții pe aplicații mobile privind susținerea unor formațiuni și persoane politice în schimbul unor remunerații ilicite, dar și alte obiecte care demonstrează implicarea și participarea activă a unui grup de persoane la acțiunile de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor.