logo

CMC nu va reuşi să-l demită pe Dorin Chirtoacă, opinii


https://www.ipn.md/ro/cmc-nu-va-reusi-sa-l-demita-pe-dorin-chirtoaca-7965_1027496.html

Consiliul municipal Chişinău nu va reuşi să-l demită pe Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al capitalei, deoarece această propunere nu va întruni numărul necesar de 34 de voturi. În aceste condiţii, consilierii socialişti, care sunt iniţiatorii procedurii de demitere, susţin că vor merge pe calea referendumului. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „Pro TV Chişinău”, transmite IPN.

Liderul fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, spune că demiterea edilului în Consiliu nu va întruni numărul necesar de voturi, de aceea se va merge pe calea refendumului. „Avem un primar care nu vine la şedinţe, iar acţiunile de corupţie sunt la stânga şi la dreapta. De aceea vom insista asupra demiterii  lui Chirtoacă”, a declarat socialistul.

Ruslan Codreanu, consilierul Blocului Electoral PPEM-Iurie Leancă, a  confirmat că în CMC nu există numărul necesar de voturi pentru a-l demite pe primar. „Nu va vota consilierul din partea PDM. Am auzit că nu se vor alătura votului nici cei din PLDM. Vom susţine ideea demiterii prin referendum”, a spus Codreanu.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii, Dorin Chirtoacă s-a arătat încrezător că va rămâne în posesia mandatului de primar, chiar dacă va fi organizat un referendum. „Le urez succes celor care vor organiza referendumul şi vor trebui să-şi dea demisia după ce îl vor pierde”, a spus edilul.

Consilierii PSRM şi ai BE PPEM au anunţat că vor încerca să-l demită pe Dorin Chirtoacă prin votul CMC. Potrivit legislaţiei pentru a-l demite pe primarul de Chişinău în cadrul CMC, trebuie să voteze cel puţin 34 de consilieri din cei 51. Consilierii din partea PCRM şi PPPN au declarat că vor vota pentru demisia lui Chirtoacă.