logo

Circa 16 kg de droguri, depistate pe Aeroportul Internațional Chișinău


https://www.ipn.md/ro/circa-16-kg-de-droguri-depistate-pe-aeroportul-international-7967_1101697.html

Circa 16 kilograme de droguri au fost depistate de vameși pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit estimărilor specialiștilor, din cantitatea depistată de drog în stare pură puteau fi fabricate pastile ecstasy cu o valoare pe piața neagră de peste 50 de milioane de lei, transmite IPN.

În acest caz este documentat un cetățean al Israelului, în vârstă de 32 de ani, care a sosit în Republica Moldova cu o cursă Amsterdam-Chișinău. La controlul vamal, a spus că nu are nimic de declarat. Însă, acționând în baza indicatorilor analizei de risc, vameșii au dispus efectuarea controlului fizic al bagajului bărbatului. Ca rezultat au fost depistate trei cutii sigilate, cu inscripția hrană pentru animale, însă în interiorul acestora, au fost depistate droguri în stare pură.

Persoana bănuită a fost reținută, iar în baza mandatului Judecătoriei Chișinău aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.

Oamenii legii au efectuat percheziții în municipiul Chișinău la potențialele persoane care ar avea tangență cu cazul. În cadrul acestora, au ridicat purtători de informații și înscrisuri de ciornă. Investigațiile pe marginea acestui caz continuă.