logo

Cinci proiecte vor fi derulate în regiunea de sud cu susținerea UE


https://www.ipn.md/ro/cinci-proiecte-vor-fi-derulate-in-regiunea-de-sud-cu-sustinerea-ue-7967_1040355.html

Uniunea Europeană va oferi 11,6 milioane de euro pentru implementarea a trei proiecte de aprovizionare cu apă și servicii de canalizare şi două proiecte de eficiență energetică, în regiunea de sud a țării. Proiectele urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2020, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Regională Sud, urmează ca două instituţii de învăţământ din raioanele Leova şi Basarabeasca să beneficieze de măsuri de eficienţă energetică. Suma prevăzută în acest sens este de 3,3 milioane de euro.

Proiectele mai prevăd 7,3 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă și sporirea ratei de conectare a populației la acestea, în mai multe comunităţi din raioanele Leova și Cahul.

Aceeaşi sumă de 11,6 milioane de euro, din partea Uniunii Europene, este prevăzută şi pentru pentru patru proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare şi două proiecte de eficiență energetică în regiunea de nord a țării.