logo

Cinci oameni au murit într-un accident cu două mașini cuprinse de flăcări, lângă Codreanca


https://www.ipn.md/ro/cinci-oameni-au-murit-intr-un-accident-langa-codreanca-7967_1106412.html

Cinci oameni au murit într-un accident rutier lângă satul Codreanca, raionul Strășeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:23. În urma impactului, două automobile au fost cuprinse de flăcări. Înăuntru se aflau mai multe persoane, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că preliminar s-a stabilit că unul dintre șoferi nu s-ar fi asigurat și, efectuând manevra de depășire peste linia continuă, s-a tamponat frontal cu automobilul ce se deplasa din sens opus. În urma impactului, cele două unități de transport au fost cuprinse de flăcări.

Până la intervenția salvatorilor, oamenii au reușit să evacueze din automobilul Mitsubishi un adult și trei copii. Alți doi minori au fost scoși din automobilul Opel. Răniții au fost duși la spital.

Cinci oameni din cele două mașini nu au putut fi salvați. Trupurile carbonizate ale acestora au fost scoase de pompieri.

Incendiul a fost lichidat. Ambele mașini au fost distruse complet de flăcări.

Actualizare /13:43/ Cinci copii scoși în viață din cele două mașini cuprinse de flăcări, doi băieți și trei fete cu vârstă de la 1 la 13 ani, au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului. Trei dintre ei sunt în Secția de reanimare. Doi sunt examinați în cadrul Unității de Primi Urgente și se va vedea unde vor fi transferați, a comunicat pentru IPN Maxim Cazacu, purtător de cuvânt la instituție medicală.