logo

Cinci microbuze ajung la centrele de tineret în cadrul unei cooperări cu UNFPA


https://www.ipn.md/ro/cinci-microbuze-ajung-la-centrele-de-tineret-in-cadrul-7967_1104931.html

Cinci microbuze „Centru călător” vor oferi servicii mobile pentru tineri din comunitatea locală și tinerii refugiați din Bălți, Cahul, Ungheni, Criuleni și Fălești și vor desfășura activități de sensibilizare și prevenire a violenței în bază de gen ca parte a programului UNFPA „Spații Sigure pentru femei, tineri și persoane vârstnice”. Inițiativa a fost realizată de Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea Fondului ONU pentru Populație, transmite IPN.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a menționat că cele cinci centre de tineret vor dispune, de acum încolo, de posibilitatea de a desfășura activități și cu tinerii din zonele mai îndepărtate. „Pentru noi, UNFPA este un partener strategic, cu care desfășurăm multiple proiecte, în special în vederea consolidării rețelelor de centre de tineret, care organizează diverse activități pentru tineri pentru a-i capacita în procesul de participare și implicare, în luarea deciziilor și dezvoltarea deprinderilor de viață, fapt pentru care le suntem recunoscători”, a menționat Dan Perciun.

„Aceste noi servicii mobile vor fi ca o gură de aer proaspăt pentru tinerii din comunitățile îndepărtate, care sunt cel mai greu de atins, aducând tinerii din Moldova și refugiații ucraineni la servicii esențiale, care îi vor ajuta să se dezvolte și să prospere. Suntem extrem de recunoscători Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat pentru achiziționarea microbuzelor. Aceasta reconfirmă angajamentul nostru comun de a abilita și sprijini tinerii din toată țara”, a declarat Karina Nersesyan, reprezentanta rezidentă a UNFPA în Moldova.

„De astăzi, avem posibilitatea să venim mai aproape de tinerii din regiune, iar serviciile să fie mai multe și mai aproape de fiecare tânăr și tânără din țară. De acum, putem ajunge la mii de tineri lunar atât din mediul urban, cât și rural”, a menționat în cadrul evenimentului Nonna Mihalcean, coordonatoarea echipei mobile din orașul Bălți.

Investiția totală în procurarea microbuzelor a depășit  suma de 3 000 000 de lei.