logo

Chişinău Youth Orchestra caută muzicieni


https://www.ipn.md/ro/chisinau-youth-orchestra-cauta-muzicieni-7967_1004476.html

Chişinău Youth Orchestra organizează o întâlnire cu tineri muzicieni interesaţi să facă parte din acest proiect muzical. Sesiunea de informare va avea loc marţi, 9 aprilie 2013, de la ora 17.00, la „Casa Cunoştinţelor”, blocul C al Academiei de Studii Economice din Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al proiectului, la eveniment tinerii vor afla informaţii despre Chişinău Youth Orchestra, detalii despre preselecţia care urmează să aibă loc şi cum pot să facă parte din cel mai mare proiect muzical iniţiat în Moldova. Sunt aşteptaţi elevi ai şcolilor muzicale din ţară, studenţi şi masteranzi de la instituţiile cu profil muzical. „Vrem să selectăm în Chişinău Youth Orchestra pe cei mai talentaţi şi conştienţi tineri muzicieni”, a declarat Andriano Marian, coordonatorul proiectului.

Chişinău Youth Orchestra este un proiect cultural organizat pentru al treilea an consecutiv în Moldova. În premieră pentru Republica Moldova, 70 de tineri instrumentişti, instruiţi de cinci specialişti din domeniul muzical şi al educaţiei non-formale, vor forma o orchestră de tineret în Moldova. Tinerii vor prezenta cinci concerte de muzică clasică, dintre care unul va fi de tip „open air”. Concertele vor avea loc în august 2013, în oraşele Bălţi şi Chişinău din Republica Moldova şi Sinaia şi Bucureşti din România.

Prima orchestră de tineret din lume a apărut în 1975, în Venezuela – Simón Bolívar Youth Orchestra of Venezuela. Între timp, ideea proiectului s-a extins peste tot în lume.