logo

Chestionarul Comisiei Europene va ajunge luni la autoritățile moldovenești


https://www.ipn.md/ro/chestionarul-comisiei-europene-va-ajunge-luni-la-autoritatile-moldovenesti-7965_1089079.html

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, va primi luni, 11 aprilie, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Luni, șeful diplomației moldovenești se va afla la Luxemburg unde în marja reuniunii Consiliului pentru afaceri externe al UE va avea o întrevedere cu comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, transmite IPN.

„Completarea acestui chestionar, esențial pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană, va necesita un efort instituțional enorm, însă sunt convins că, împreună cu echipa de la Guvern și instituțiile naționale implicate, vom reuși să sistematizăm cu succes toate informațiile solicitate privind modul de funcționare al statului, transpunerea a legislației europene, și politicile în vigoare”, precizează vicepremierul Popescu.

Potrivit vicepremierului, pas cu pas Republica Moldova se apropie de aderare la Uniunea Europeană.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, au semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în data de 3 martie.