logo

Cetăţenii sunt motivaţi să protesteze, opinii


https://www.ipn.md/ro/cetatenii-sunt-motivati-sa-protesteze-opinii-7978_1024996.html

Cetăţenii care protestează sunt motivaţi să o facă şi îşi exercită dreptul constituţional. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul  public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, susţine că este firesc ca oamenii să protesteze. „Nu văd nimic ieşit din comun că oamenii protestează. Este clar că se dă o luptă aprigă pentru putere. Dar nu văd nicio problemă ca acei oameni să lupte pentru putere. Ceia ce s-a întâmplat în seara de 21 ianuarie, însă, depăşeşte limitele unei democraţii. Organizatorii protestelor trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a opinat Godea.

Analistul politic, Ion Tăbârţă , de asemenea, consideră că cetăţenii îşi exercită dreptul lor constituţional. „Oamenii sunt în drept să protesteze. Nimeni nu poate spune ce este mai bine: alegerile anticipate sau perpetuarea aceleaşi guvernări? Modul în care au procedat guvernanţii doar toarnă apă la moara organizatorilor protestelor”, a spus Tăbârţă.

Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, consideră periculoase alegerile anticipate. „Organizarea alegerilor anticipate este o capcană pregătită minuţios de către Moscova”, a declarat expertul.