logo

Cel mai lung buletin de vot este cel pentru alegerea Consiliului municipal Comrat


https://www.ipn.md/ro/cel-mai-lung-buletin-de-vot-este-cel-pentru-8006_1068685.html

La alegerile locale din 20 octombrie, cel mai lung este buletinul de vot pentru alegerea Consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistrați 61 de concurenți electorali. Acesta va fi tipărit sub forma de broșură. Totodată, acesta este și cel mai scump buletin de la acest scrutin, prețul unui exemplar fiind de circa trei lei, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală anunță că a început astăzi, 8 octombrie, tipărirea buletinelor de vot. În total, vor fi tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, dintre care 6,104 milioane vor fi în limba română și peste 1,688 milioane – în limba rusă.

Buletinele pentru funcția de primar sunt de culoare roz, la Chișinău și Bălți au culoarea violet. Buletinele pentru funcția de consilier sătesc sunt gri afumat. Pentru funcția de consilier raional sau municipal – bej.

Prețul unui buletin de vot este stabilit în funcție de lungimea acestuia – de la 0,39 lei până la 0,69 lei, cu excepția buletinului de vot pentru funcția de consilier în consiliul municipal Comrat, care va costa circa trei lei.

Valoarea totală a tirajului este de peste 3,6 milioane de lei.