logo

CEC a atribuit un mandat de deputat


https://www.ipn.md/ro/cec-a-atribuit-un-mandat-de-deputat-7965_1035937.html

Comisia Electorală Centrală a luat act de hotărârea Parlamentului prin care a fost declarat vacant un mandat în fracțiunea Partidului Socialiștilor. În ședința de marți, 25 iulie, membrii CEC au votat pentru atribuirea mandatului următorului candidat de pe lista PSRM, Petru Corduneanu, actual consilier municipal, transmite IPN.

Potrivit vicepreședintei CEC, Rodica Ciubotaru, Comisia urmează să propună Curții Constituționale să valideze mandatul candidatului supleant de pe lista Partidului Socialiștilor.

În cadrul ședinței, membrul CEC, Vladimir Șarban, a menționat că anterior presa a scris că Petru Corduneanu a fost vizat într-un dosar penal și chiar dacă acesta a fost finalizat, în opinia sa, Comisia trebuie să vină cu o informație referitor la acest fapt.

În replică, Rodica Ciubotaru a declarat că după cum prevede legislația, la proiectul de hotărâre a Parlamentului a fost anexată și declarația de consimțământ a candidatului supleant, dar și alte acte necesar. Respectiv, dosarul este complet și acest fapt permite inițierea procedurii de validare a mandatului.

Locul în Parlament a devenit vacant, după ce aproximativ acum o săptămână deputata PSRM Irina Mizdrenco a decedat. Zilele trecute, presa a scris că Petru Corduneanu, care deținea funcția de șef al Direcției ordine publică a Comisariatului de Politie Chișinău, a fost cercetat penal în dosarul din 7 aprilie 2009, însă a fost absolvit de pedeapsă.