Cea mai mai mare ciorbă de burtă şi pizza au fost preparate la Bucureşti
https://www.ipn.md/ro/cea-mai-mai-mare-ciorba-de-burta-si-pizza-au-7967_978099.html
Cea mai mare ciorbă de burtă şi cel mai lung lanţ de pizza din lume au fost făcute la cea de-a treia ediţie a Bucharest Food Festival, care s-a desfăşurat între 1 şi 4 octombrie, în parcul din Piaţa Unirii din Bucureşti. Astfel, în cateva zile au fost stabilite două recorduri mondiale gastronomice, care urmează să fie omologate în Cartea Recordurilor (Guinness Book), transmite corespondentul Info-Prim Neo din Bucureşti.
„Cea mai mare ciorbă de burtă din lume”, de peste 1.058 litri a fost preparată pe 1 octombrie. Ciorba a fost preparată timp de 10 ore de către 10 bucătari. Ingredientele au costat circka 200000 RON. Pentru ciorbă au fost folosite 450 kg de carne burtă de vită, 150 kg de oase, 50 kg de morcovi, 50 kg de ceapă, 50 kg de ţelină, 10 kg de usturoi, 35 kg de gogoşari în oţet, 50 litri de ulei, 100 litri de smântână, 8 kg de sare 1400 de ouă şi 500 kg de piper. Oala în care a fost preparată ciorba era de 1300 litri.
„Am muncit mult, dar am reuşit să realizăm ceea ce ne-am propus şi sperăm că această ciorbă va fi omologată în Cartea recordurilpor”, spune dl. Silviu, şeful echipei de bucătari. „Ne bucură şi faptul că peste 5000 de oameni au mâncat cu plăcere ciorba noastră”, a adăugat bucătarul.
În cea de-a treia zi a Bucharest Food Festival, organizatorii au preparat şi „Cel mai lung lanţ de pizza din lume”, care avea 500 de metri şi a fost format din peste 2.200 de pizza. Recordul de până acum, conform Cărţii Recordurilor, este de 231 de metri. Pizza preparată a fost oferită gratuit participanţilor la eveniment şi copiilor din orfelinate.
La eveniment şi-au prezentat producţia peste 60 de expozanţi, printre care şi producători independenţi sau importatori din R. Moldova, Italia, Franţa şi Ungaria. Printre produsele expuse, se numără primele mezeluri tradiţionale ecologice, vinul ecologic, brânzeturi din Franţa şi Italia, lapte de migdale, dulciurile siciliene din „pasta di Mandorla”, dar şi vestitele bomboane „Bucuria” din R. Moldova.