logo

Ce spun colegii de partid despre locul aflării lui Ilan Șor


https://www.ipn.md/ro/ce-spun-colegii-de-partid-despre-locul-aflarii-lui-7965_1066561.html

„În timpul apropiat, va face personal declarații”, astfel a răspuns deputatul Denis Ulanov, întrebat despre locul aflării colegului său de partid, Ilan Șor. Ulanov, care este și avocatul liderului Partidului Șor, a susținut astăzi, 3 iulie, alături de colegii din fracțiune, un briefing de presă la Parlament, transmite IPN.

Denis Ulanov a declarat că fracțiunea Partidului Șor a declarat, încă de la primă ședință a Parlamentului, că „merge conștient în opoziție”. Potrivit lui, „astăzi la guvernare se află o pseudo-coaliție, numită național-socialistă, care are programe diametral opuse” și acest fapt trezește îngrijorări. În aceste condiții, spune deputatul, formațiunea este obligată să fie „o opoziție activă, care va denunța ilegalitățile actualei guvernări”.

„Fracțiunea noastră nu reprezintă doar șapte deputați, ci mai bine de 60 de mii de membri de partid, mai bine de 120 de mii de alegători – oameni care au crezut în noi și continuă să creadă și sunt gata să ne apere, dar și drepturile și viitorul lor”, a declarat Denis Ulanov.

Parlamentarul a mai spus că actuala guvernare încearcă să facă presiuni asupra sistemului judecătoresc. Or, în opinia sa, aceste situații, inclusiv și participarea premierului la ședința Consiliului Suprem al Magistraturii, trebuie examinate minuțios prin prisma atentării la separarea puterilor în stat.