logo

CCA a aplicat amenzi pentru nerespectarea volumului de producţie autohtonă


https://www.ipn.md/ro/cca-a-aplicat-amenzi-pentru-nerespectarea-volumului-de-productie-autohtona-7967_1005571.html

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat amenzi posturilor de televiziune „Pro TV” şi „RTR Moldova” pentru nerespectarea volumului de producţie autohtonă în serviciul de programe, transmite IPN.

În perioada 5-11 aprilie curent, CCA a dispus efectuarea unei monitorizări în acest sens la 12 posturi TV:  „PRO TV Chişinău”, „Prime”, „TV 7”, „Canal 3”, „CTC Mega”, „2 Plus”, „Super TV”, „N 4”, „Acasă în Moldova”, „Bravo”, „RTR Moldova” şi „Ren Moldova”. Nereguli s-au depistat la mai multe dintre ele.

Conform concepţiei generale de emisie, procentajul de producţie autohtonă în serviciile de programe „Pro TV” trebuie să fie de 33%, dar în urma monitorizării s-a constatat doar 27,61%. Postului i s-a aplicat amenda minimă, în mărime de 1800 de lei

Concepţia de emisie a postului „RTR Moldova” prevede 38% producţie autohtonă, dar în realitate este 28,78%. Pentru că a fost sancţionat şi mai devreme pentru aceleaşi încălcări, de această dată CCA i-a aplicat o amendă maximă de 5400 de lei.

Tot pentru nerespectarea procentajului de producţie autohtonă, posturile Prime, TV 7, Bravo şi „Ren Moldova” s-au ales cu avertizare publică.

La şedinţa CCA de joi, 30 mai, a fost oferită şi o licenţă de emisie, postului „TV RAIN”.