logo

"CASA MODERNĂ":Să învingă cel mai exact!


https://www.ipn.md/ro/casa-modernasa-invinga-cel-mai-exact-7542_1064725.html

"CASA MODERNĂ":Să învingă cel mai exact!

Salonul –magazin „Casa Modernă” a făcut totalurile tradiţionalului Campionat la aplicarea placajelor ceramice – 2011, care s-a aflat la cea de –a trea ediţie.

Deoarece asemenea întreceri diferă puţin de întrecerile sportive tradiţionale în special prin  faptul, că sunt orientate spre practică,  vă vom reaminti, care au fost ideile principale, ce au stat la baza campionatului.

Pe de o parte, în Moldova s-a  creat o castă  de specialişti cu experienţă în aplicarea placajelor ceramice, care se bucură de o reputaţie bine-meritată. Timpul lor de lucru este programat pentru mai multe luni înainte. Pentru a beneficia de serviciile unor asemenea specialişti, trebuie să-ţi aştepţi rândul. În special,  cei care doresc să-şi decoreze interiorul locuinţei cu  plăci  de ceramică scumpe, de producţie  italiană sau spaniolă.

Pe de altă parte, au apărut meşteri noi, mulţi dintre care sunt studiază  în mod activ noile tehnologii, modalităţi  şi tehnici, care apar permanent.

Unde şi  în ce mod  ar putea să se manifeste aceştea  pe fundalul neîncrederii generale în cei tineri?

In plus,  ar fi bine ca însuşi tineterul să încerce să se manifeste, chiar şi în cadrul unui Campionat, aplicând metode  inovatoare şi folosind un material demn.

Iată de ce, în regulamentul  finalului campionatului   în acest an au fost stabilite trei condiţii noi,   puţin mai complicate decât cele de la campionatele anterioare.

În primul rând lucrările au fost efectuate cu placaje ceramice nu din cele de categoria de preţ mediu, pe care organizatorii le ofereau la campionatele precedente, ci cu produse fabricate de liderul  mondial în acest domeniu, societatea spaniolă „PORCELANOSA”. Mulţi dintre finalişti sincer au recunoscut că aplică  pentru prima  dată  materiale produse la această companie, aceste materiale sunt destul de scumpe şi pentru ele  pledează numai cei mai buni cunoscători de ceramică din Moldova.

În al doilea rând, lucrările au fost efectuate folosindu-se placaje de diferite dimensiuni, inclusiv şi cele de mărimi mari.

Chiar dacă acum zece ani, dimensiunile placajelor propuse  participanţilor, erau considerate potrivite numai pentru faţade, apoi de-a lungul anilor designerii au descoperit  farmecul inerent al acestora, şi câştigătorul  Campionatului Veaceslav Reguş a spus că în Moldova de astăzii anume plajele de dimensiuni mari sunt optime pentru interioarele în stil clasic.

Şi în al treilea rând, finaliştilor  li s-a propus să încerce să folosească metoda  de aplicare “placă peste placă”. Este un procedeu destul de actual, deoarece în cazul în care peretele a fost pregătit anterior în mod ideal şi pe acest perete a fost aplicată  perfect faianţa, nu mai are niciun sens ca stratul de faianţă să fie scos de pe perete, iar casa Dumneavoastră  să fie cufundată pentru o perioadă nedeterminată într-un  abis de praf, mizerie, zgomot, etc.

„Nu este prea complicată această tehnologie,-  a spus al cincilea clasat meşterul Andrei Varlaşkin – mai întâi se aplică grundul de  cuarţ , iar mai apoi aplicarea unui adeziv special asigură aderenţa sigură a noii plăci de ceramică”.

Pentru participare la Campionatau fost depuse 27 de cereri, în semifinală au ieşit 19 specialişti, dintre care cinci au ajuns în finală.

Membrii juriului remarcă faptul, că toţi participanţii au fost pe picior de egalitate şi până la finalizarea lucrărilor a fost imposibil să fie evidenţiat liderul.

La început se părea că va câştiga Andrei Varlaşkin: el a lucrat repede, corect, în conformitate cu toate tehnologiile. Mai ales că prin tragere la sorţi a primit un set de plăci de ceramică uimitor: pentru pereţi – faianţă de culoarea caldă deschisă a lemnului, pentru panoul central – faianţă de culoarea închisă a lemnului, iar pentru partea stângă a peretelui - un decor, care reprezintă  un peisaj laconic schiţat în culore negră. Romantic şi confortabil.

Cu toate acestea, Andrei n- a luat în consideraţie faptul că pe panourile laterale a fost aplicată faianţă cu o grosime de 12 mm, iar pe panoul central  -  de 9 mm (producătorii de low-cost, de obicei, nu  practică astfel de lucruri). Şi într-un colţ nu a aplicat stratul cuvenit de adeziv, motiv din care acest sector „s-a prăbuşit” puţin. Timpul stabilit pentru efectuarea lucrării expirase şi aşa şi n-a mai reuşit să-şi îndrepte greşeala.

Un alt participant n-a calculat corect lungimea profilului de oţel, şi din acest motiv profilul a fost montat din câteva bucăţi.

La aprecierea  câştigătorilor a fost luată în consideraţie, de asemenea, şi complexitatea per ansamblu a sarcinii.

S-a ţinut cont de faptul că, de exemplu, un finalist a efectuat lucrarea sa intr-o încăpere cu pardoseala dreaptă, sau, în alt caz , cuiva i s-a nimerit să realizeze o aplicare mai complicată, precum ar fi cea  pe diagonală.

Cei, care au aplicat placajele de mozaic, au beneficiat în plus şi de aspectul armonios al designului.

La închierea lucrărilor prim vicepreşedintele de la CASA MODERNĂ , d-l Gheorghe Ţulea a dat citire rezultatelor:

Locul I şi un premiu de 10000 de lei – Veaceslav Reguş;

Locul II şi un premiu de 7 000 de lei – Igor Stefanco;

Locul III - 5 000 de leiRoman Tentiuc;

Locul IV şi premiul de stimulare de  2 000 de lei – Ghenadie Tatarciuc;

Locul V şi deasemenea  2 000 de lei  - Andrei Varlaşkin.

În plus, în afară de premii,  unii dintre finalişti s-au folosit de cartelele de discount, care li s-au acordat pe durata petrecerii campionatului şi au reuşit să-şi completeze echipamentele pentru aplicarea placajelor ceramice cu instrumente de la

liderul  incontestabil în acest domeniu, societatea spaniolă “RUBI”- materiale , pe care le comercializează CASA MODERNĂ.

Acum toţi doritorii au posibilitatea de a admira amenajările interioare create cu ajutorul materialelor ceramice de la PORCELANOSA în salonul-magazin CASA MODERNĂ de pe adresa : Chişinău, strada Ghioceilor, 1(CIE Moldexpo).