logo

Candu: Legea privind finanţele publice locale urmează a fi implementată de anul viitor


https://www.ipn.md/ro/candu-legea-privind-finantele-publice-locale-urmeaza-a-fi-implementata-de-anul-v-7965_1008299.html

Deputaţii examinează în prezent punctual prevederile proiectului de lege privind finanţele publice locale pentru a vota actul în lectură finală, până la sfârşitul anului curent, astfel încât legea să poată fi implementată de anul viitor, a declarat marţi vicepreşedintele legislativului Adrian Candu în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, notează IPN cu referire la un comunicat al Parlamentului.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre finanţele publice locale, proiectele politicii bugetar-fiscale şi al Legii bugetului de stat pe anul 2014, potrivit unui comunicat modificat, difuzat de serviciul de presă al Parlamentului.

Ambasadorul Suediei Ingrid Tersman a menţionat importanţa respectivei legi pentru asigurarea autonomiei financiare a autorităţilor locale și despre eforturile depuse, inclusiv de experţii internaţionali, la elaborarea acestui proiect de lege.

În context, Andrian Candu a precizat că Parlamentul îşi propune ca proiectul Legii bugetului de stat să fie votat până la sfârşitul lunii noiembrie.

Oficialii au mai discutat despre agenda legislativă pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului, evoluţiile social-politice din Republica Moldova şi realizarea agendei europene în perspectiva Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Ambasadorul Suediei Ingrid Tersman a menţionat sprijinul pe care îl acordă Guvernul Suediei, prin programele de dezvoltare, autorităţilor fiscale pentru modernizarea acestora.

Adrian Candu a reiterat că autorităţile din Republica Moldova mizează şi în continuare pe sprijinul Suediei în implementarea reformelor instituţionale, în special în sectorul justiţiei şi lupta cu corupţia, potrivit sursei citate.