logo

Candidatul PACE în capitală le promite tinerilor antreprenori spații industriale la doar 1 leu pe an


https://www.ipn.md/ro/candidatul-pace-in-capitala-le-promite-tinerilor-antreprenori-spatii-8012_1100339.html

Candidatul Partidului Acasă Construim Europa la funcția de primar al capitalei, Constantin Butucel, promite să pună la dispoziția tinerilor antreprenori spații industriale la doar un leu pe an. Concurentul electoral susține că este vital ca tinerii antreprenori să fie susținuți, deoarece ei sunt motorul dezvoltării, creatorii de locuri de muncă și sursa viitoarelor inovații, transmite IPN.

Constantin Butucel mai promite reducerea obstacolelor administrative. „Putem face mediul de afaceri mai prietenos pentru tineri prin reducerea birocrației. Eliminarea excesului de acte și proceduri complicate va permite antreprenorilor să-și concentreze eforturile pe dezvoltarea afacerii lor”, afirmă candidatul.

Potrivit lui, este necesar ca tinerii antreprenori să beneficieze de mentorat din partea antreprenorilor mai experimentați. La fel, crearea unor rețele de sprijin și legături între generațiile de antreprenori poate fi extrem de valoroasă.

Constantin Butucel candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Acasă Construim Europa, condus de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, cercetat penal în Republica Moldova. Conform tragerilor la sorți, Butucel este pe locul trei în buletinul de vot.