logo

Candidații care se pronunță împotriva referendumului sunt contra unei vieți mai bune a cetățenilor, declarație


https://www.ipn.md/ro/candidatii-care-se-pronunta-impotriva-referendumului-sunt-contra-unei-8013_1108106.html

Candidații la funcția de președinte, dar și partidele politice care se pronunță împotriva referendumului de aderare a Moldovei la UE demonstrează că sunt contra unei vieți mai bune a cetățenilor țării. O spune comentatorul Petru Zastavnițchi. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, acesta a îndemnat oamenii să vină la urne și să voteze „DA” la referendumul din 20 octombrie.

Petru Zastavnițchi a chemat alegătorii să nu creadă narativele că Moldova își va pierde suveranitatea dacă va adera la Uniunea Europeană. Așa cum practic fiecare familie are rude peste hotare, le-a sugerat să-i întrebe pe cei plecați cum este viața în acele țări. El a mai spus că, dacă referendumul eșuează, Moldova va face pași înapoi și se va distanța de șansa de a ajunge în familia europeană.

Stabilit de 24 de ani în UE, Petru Zastavnițchi poate să spună că Moldova va avea numai de câștigat dacă va adera la UE. Nu a fost și nu este membru de partid. Este convins că acest referendum este pentru cetățeni, pentru șansa unei vieți mai bune.

Petru Zastavnițchi a mai spus că Kremlinul, împreună cu afaceriștii și elementele pro-ruse din Moldova, plătesc milioane de euro pentru a organiza diversiuni, pentru a lansa minciuni în spațiul public, ca să împiedice aderarea Moldovei la UE. „Interesul Kremlinului este unul geopolitic, de a fi în spatele Ucrainei, și militar-politic, pentru a menține Moldova sub talpa Rusiei, iar interesele criminalilor din țară, partidelor politice pro-ruse, este să preia cârma statului și să jefuiască poporul”, a declarat Petru Zastavnițchi.

Acesta a criticat și implicarea clericilor în promovarea narativelor dictate de forțele pro-ruse și crede că, dacă Mitropolia Moldovei nu ia atitudine, nu pedepsește acești preoți, ar trebui să o facă organele statului.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.