logo

Campionatul European de K-1 amator va avea loc anul viitor la Chişinău


https://www.ipn.md/ro/campionatul-european-de-k-1-amator-va-avea-loc-anul-7979_1008327.html

Vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de K-1, Dorin Damir, a anunţat astăzi, 9 octombrie, că viitorul Campionat European de K-1 amator va avea loc în perioada 1-4 mai 2014, la Chişinău. La competiţie vor participa sportivi din peste 25 de ţări, informează IPN.

„Am primit acordul Ministerului Tineretului şi Sportului, am coordonat totul cu forul european şi în perioada 1-4 mai 2014 vom organiza europenele la Chişinău”, a menţionat Damir, într-o conferinţă de presă.

Lotul naţional de K-1 amator a participat, în perioada 3-6 octombrie, la Cupa Mondială de la Riga, unde a cucerit 19 medalii. 9 sportivi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. La seniori s-au impus Dragoş Zubco, Ion Mihalceanu şi Alexandru Lupuşor.

Lotul Moldovei a fost compus din 21 de luptători, de la echipele Lion, Taurus, Champion Thai Gum, Thai Boxing Club şi Bercut, şi doar 2 dintre ei au rămas fără locuri pe podium. În clasamentul pe medalii, Moldova s-a clasat pe poziţia a 4-a, după Rusia, Estonia şi Belarus.