logo

Campania electorală din Găgăuzia nu este onestă, Ruslan Garbalî


https://www.ipn.md/ro/campania-electorala-din-gagauzia-nu-este-onesta-ruslan-garbali-7965_1018913.html

Campania electorală din Găgăuzia nu este onestă, pentru că unii candidaţi distribuie informaţii calomnioase despre alţi concurenţi electorali, făcând uz de canalele media care îi favorizează, susţine candidatul la funcţia de başcan, Ruslan Garbalî. Acesta a declarat pentru IPN că o parte din sursele mass-media sunt părtinitoare şi rup declaraţiile din context în scopuri manipulatorii.

Ruslan Garbalî a menţionat că o prioritate a platformei sale electorale este depolitizarea Comitetului Executiv, dar şi soluţionarea unui şir de probleme prin acţiuni care urmează a fi întreprinse pe segment economic. În opinia sa, este nevoie de a face ordine în buget şi cheltuielile regiunii, dar şi stabilirea unor reguli clare de joc în sectorul antreprenorial.

În ceea ce ţine de relaţia cu autorităţile centrale de la Chişinău, candidatul a spus că Găgăuzia, fiind parte a Republicii Moldova, întotdeauna a respectat legile statului şi o prioritate în acest sens a fost pacea – cea mai importantă sarcină este de a păstra această pace pentru toate etniile din ţară.

Primul tur al alegerilor va avea loc la 22 martie. Cel de-al doilea tur, dacă va fi necesar, se va organiza pe 5 aprilie. Iniţial în cursa electorală s-au înscris 12 candidaţi, iar ulterior, s-a retras Oleg Caicî.  Serghei Buzadji a depus și el cerere de retragere din cursă, dar aceasta nu a fost încă examinată. Ceilalți 10 candidaţi sunt: Valerii Ianioglo, Ruslan Garbalî, Nicolae Dudoglo, Irina Vlah, Oleg Garizan, Alexandru Stoianoglo, Serghei Cernev, Dumitru Croitor, Ilia Anastasov şi Leonid Dobrov.