logo

Campania ACC „Creată de natură - livrată de noi” a ajuns la final


https://www.ipn.md/ro/campania-acc-creata-de-natura-livrata-de-noi-a-ajuns-la-final-7967_1033500.html

Timp de trei săptămâni, locuitorii capitalei și alte persoane interesate au fost informate despre calitatea apei livrate de SA „Apă-Canal Chișinău”, în cadrul campaniei „Creată de natură –  livrată de noi”. În perioada 1-22 martie au fost împărțite o mie de sticle de apă marca ACC, au fost distribuite pliante, iar timp de două zile, pe 18 și 22 martie, doritorii au putut testa calitatea apei pe care o consumă la un laborator mobil în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de totalizare, directoarea generală a ACC, Veronica Herța, a menționat că astăzi, în ultima zi de campanie, când este marcară și Ziua Mondială a Apei, se organizează Ziua Ușilor deschise la Stația de Tratare a întreprinderii, unde cei interesați pot vedea multiplele procese de purificare a apei.

Veronica Herța a mai spus că, începând cu data de 22 martie, pagina oficială a întreprinderii vine cu o interfață nouă. Consumatorii vor fi la curent cu toate notificările – sistări planificate, avarieri. Furnizorul își propune astfel să aibă o comunicare eficientă cu consumatorii săi.

Elena Vasiliu, șefa Laboratorului apă potabilă de la ACC, a declarat că pe 18 martie să testeze calitatea apei în Grădina publică au venit nu doar persoane din Chișinău, ci din toată țara. În total, au fost prelevate peste 270 de probe, din diferite surse – de la robinet, fântâni, apă îmbuteliată, apă filtrată etc. „Au fost din diferite surse, respectiv și calitatea lor diferă. Apele de suprafață, de exemplu, au conținutul de săruri mai mic, iar apele cu izvor local, din fântânele arteziene, au conținutul mai mare. Sunt cazuri în care nivelul este depășit”, a mai spus Elena Vasiliu.

Șeful Departamentului calitate și control al întreprinderii, Arcadie Rusnac, a declarat că furnizorul testează apa la parametri sanitari și microbiologici zilnic. Potrivit lui, populația trebuie să conștientizeze faptul că apa din apeductul municipal corespunde tuturor normelor și poate fi întrebuințată în alimentație.

Ziua Mondială a Apei este marcată în întreaga lume pe 22 martie, aducând în centrul atenției diferite aspecte legate de importanța și protecția apelor.