logo

Camere video de supraveghere la Târgul de Crăciun


https://www.ipn.md/ro/camere-video-de-supraveghere-la-targul-de-craciun-7967_1045909.html

Guvernul a decis alocarea a încă trei milioane de lei pentru desfășurarea Târgului de Crăciun în perioada 15 decembrie-15 ianuarie. O parte din bani este alocată pentru instalarea unui sistem de supraveghere video pentru asigurarea securității vizitatorilor, transmite IPN.

Potrivit ministrei educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, instalarea camerelor de supraveghere vine să asigure securitatea vizitatorilor, în contextul evenimentelor produse la Strasbourg.

Potrivit hotărârii de Guvern, organizatorul evenimentului a constatat necesitatea suportării unor cheltuieli suplimentare pentru instalarea în complexul de distracții pentru copii a două carusele. De asemenea, mai sunt necesari bani pentru reparația și schimbarea acoperișului a 22 de căsuțe din lemn.

Anterior, cabinetul de miniștri a aprobat pentru organizarea celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun cheltuieli în mărime de opt milioane de lei.

În cadrul târgului, vor fi amplasate două scene – una pentru colective artistice de copii din întreaga țară și una pentru artiștii care vor încinge atmosfera în serile de week-end. Copiii vor putea face turul „orășelului de poveste” cu trenulețul sărbătorilor de iarnă, care va fi un nou element distractiv.

În acest an, vizitatorii Târgului de Crăciun vor putea admira Scena Nașterii Domnului, care va fi amplasată în curtea Muzeului de Arte.

Pentru Târgul de Crăciun din strada 31 August, ca și în anul trecut, a fost adus un brad din Carpații României, care este un dar din partea Guvernului de la București.

Inaugurarea Târgului de Crăciun va avea loc pe 15 decembrie, ora 18.00.