logo

Calmâc-Galbur: Relaţiile moldo-ruse au evoluat


https://www.ipn.md/ro/calmac-galbur-relatiile-moldo-ruse-au-evoluat-7965_1031382.html

Relaţiile moldo-ruse au înregistrat o dinamică pozitivă pe parcursul anului 2016. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime” de către vicepremierii, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, şi ministrul economiei, Octavian Calmâc, transmite IPN.

„Au fost efectuate concomitent vizite la Bruxelles şi la Moscova, unde am promovat acelaşi mesaj, continuitatea bunelor relaţii. Dacă e să facem o retrospectivă, anume în 2016 a rost reluat dialogul politic de calitate cu Federaţia Rusă. Anume în acest an a început un dialog de succes cu Rusia în interesul ţării noastre. Şi partenerii occidentali au apreciat pozitiv dialogul nostru cu Rusia”, a declarat Galbur.

Şi ministrul economiei, Octavian Calmâc, susţine că au fost înregistrate succese în relaţiile moldo-ruse. „Am fost nevoiţi să mergem de mai multe ori la Moscova, cu studii, cu argumente, ca să-i convingem că implementarea Acordului de Asociere nu va afecta piaţa rusă, că mărfurile europene nu vor invada piaţa rusă. În privinţa exporturilor, avem anumite categorii de mărfuri pentru Uniunea Europeană ţi anumite categorii pentru piaţa rusă. Cred că anul viitor vor fi reluate exporturile în Federaţia Rusă. Desigur, acest lucru se va face treptat”, a spus Calmâc.