logo

Cadrul juridic de colaborare dintre Moldova și Luxemburg va fi revizuit


https://www.ipn.md/ro/cadrul-juridic-de-colaborare-dintre-moldova-si-luxemburg-va-fi-7965_1036889.html

Cadrul juridic de colaborare dintre Republica Moldova și Marele Ducat de Luxemburg va fi revizuit pentru a valorifica potențialul existent în acest sens. Anunțul l-a făcut luni, 11 septembrie, ministrul afacerilor externe și europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, la o conferință de presă susținută la Chișinău alături de omologul său Andrei Galbur, transmite IPN.

Jean Asselborn a spus că ţara sa în continuare va  sprijin Republicii Moldova, iar proiectele prioritare vor fi cele în domenii precum: domeniul financiar-bancar, apărare, afaceri interne, domeniul economic etc. „Sunt aici pentru ca să cunosc mai de aproape evoluțiile din ţara voastră. Situația este complicată, dar dacă privim către Uniunea Europeană, situația este la fel și acolo. Înțelegem că este nevoie de sprijin și vom continua să îl acordăm”, a spus Jean Asselborn.

Vicepremierul Andrei Galbur a amintit că în acest an s-au împlinit 25 de ani de la stabilirea relațiilor de colaborare cu Marele Ducat de Luxemburg. Autoritățile luxemburgheze au fost susținători fermi și fideli ai procesului de reforme și de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Am convenit să continuăm pe o notă mai dinamică dialogul politici dintre ţările noastre. Cooperarea economică are un potențial nevalorificat. E nevoie de stabilizarea unor contacte mai strânse între mediile de afaceri ale celor două ţări”, a spus Andrei Galbur.

Ministrul afacerilor externe şi europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, efectuează luni, 11 septembrie, o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul are programate întrevederi cu premierul Pavel Filip și cu președintele Parlamentului Andrian Candu.