logo

Cadrele didactice şi părinţii sunt instruiţi în domeniul incluziunii educaţionale


https://www.ipn.md/ro/cadrele-didactice-si-parintii-sunt-instruiti-in-domeniul-incluziunii-educational-7967_1005512.html

Cadre didactice şi părinţi care educă copii cu cerinţe educaţionale speciale sunt instruiţi în cadrul primului modul de incluziune educaţională a copiilor de vârstă preşcolară în grădiniţa de copii, transmite IPN.

Potrivit Buletinului informativ al Asociaţiei Obşteşti „Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin”, 28 de cadre didactice şi specialişti ai serviciilor specializate de sprijin, precum şi 16 părinţi participă la un seminar de instruire, format din două module, în perioada 20 aprilie - 1 iunie curent. Cursurile sunt desfăşurate la grădiniţa nr.2 din oraşul Edineţ şi grădiniţa nr.1 din Leova, instituţii destinate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Participanţii sunt instruiţi în domeniul incluziunii educaţionale din perspectiva acceptării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, inclusiv cu dizabilităţi în grădiniţa de copii şi abordarea corectă a acestora în procesul educaţional general.

Instruirea cadrelor şi a părinţilor se desfăşoară în cadrul proiectului „Educaţia incluzivă a copiilor preşcolari din Republica Moldova – extinderea modelului de succes”, sprijinit financiar de Agenţia de Dezvoltare din Cehia şi implementat de Asociaţia Obştească „Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin” din oraşul Criuleni, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, autorităţile publice locale din raionul Edineţ şi Leova.