logo

Cabinetul de miniştri se va întruni într-o şedinţă de lucru la Comrat


https://www.ipn.md/ro/cabinetul-de-ministri-se-va-intruni-intr-o-sedinta-de-lucru-la-comrat-7965_1025167.html

În timpul apropiat, cabinetul de miniştri se va întruni într-o şedinţă de lucru la Comrat, pentru a examina proiectele ce vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din UTA Găgăuzia. Despre aceasta a anunţat premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, şi cu preşedintele Adunării Populare a autonomiei, Dmitri Constantinov, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern, în cadrul şedinţei de lucru de la Comrat vor fi stabilite acţiunile care urmează a fi întreprinse pentru a asigura stabilitatea şi dezvoltarea dinamică a regiunii.

Totodată, în cadrul întrevederii cu premierul, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a apreciat faptul că Programul de activitate al Guvernului conţine prevederi cu privire la dezvoltarea Găgăuziei. La fel, Irina Vlah a menţionat importanţa implicării active a reprezentanţilor autonomiei în procesul de elaborare şi aprobare a proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2016.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre aspectele prioritare de colaborare între autorităţile centrale şi cele regionale pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă oamenii din UTA Găgăuzia. Oficialii au mai discutat şi despre atragerea investiţiilor şi promovarea proiectelor de infrastructură în UTA Găgăuzia, asigurarea ordinii publice şi dezvoltarea serviciilor sociale.

Părţile consideră că pentru realizarea obiectivelor propuse, este nevoie de linişte şi stabilitate în ţară şi au convenit să colaboreze eficient în acest scop.