logo

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat demisia secretarului general


https://www.ipn.md/ro/cabinetul-de-ministri-in-exercitiu-a-aprobat-demisia-secretarului-general-7967_1017402.html

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat, în ultima sa şedinţă, demisia secretarului general, Victor Bodiu, transmite IPN.

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, i-a mulţumit lui Victor Bodiu pentru colaborare şi a menţionat, în special, rolul acestuia în procesul de negociere în termen record a Acordului privind Spaţiul Aerian Comun cu Uniunea Europeană, fapt ce a asigurat mai multe destinaţii de zbor şi tarife mai mici.

Şi ministrul de interne în exerciţiu, Dorin Recean, i-a mulţumit lui Victor Bodiu pentru colaborare, menţionând că urmare a acestei colaborări au fost promovate mai multe proiecte de hotărâri şi legi importante pentru reforma iniţiată la MAI, inclusiv proiecte de asistenţă tehnică şi financiară ale partenerilor străini.

Vicepremierul şi ministrul economiei în exerciţiu, Andrian Candu, a menţionat că în funcţia deţinută Victor Bodiu a contribuit la urgentarea adoptării de către Parlament a cadrului legislativ necesar parcursului european al Republicii Moldova.

La rândul său, Victor Bodiu a ţinut să le transmită colegilor din cele trei echipe guvernamentale cu care a lucrat un mesaj de mulţumire pentru sprijinul moral şi profesional constant de care a beneficiat.  „Am spus nu o dată – am acceptat să vin din sectorul privat în cel public pentru că am considerat că este datoria mea civică să pun umărul la relansarea Republicii Moldova pe orbita unei dezvoltări durabile, cu o economie, o administraţie şi o democraţie funcţionale. Acum, când după votul din 30 noiembrie, am asigurat continuitatea acestui proces, am decis să răspund unor noi provocări”.

Victor Bodiu a fost, din 25 septembrie 2009, ministru de stat, iar ulterior secretar general al Guvernului în Cabinetele conduse de Vlad Filat, apoi de Iurie Leancă. Până la învestirea noii echipe, funcţiile secretarului general vor fi îndeplinite de Roman Cazan, secretar general adjunct.