logo

BNRM prezintă expoziția de documente „Pace plenară întregii planete”


https://www.ipn.md/ro/bnrm-prezinta-expozitia-de-documente-pace-plenara-intregii-planete-7967_1107236.html

În contextul Zilei Mondiale a Păcii, care este marcată anual la 21 septembrie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova prezintă o colecție de documente în cadrul unui vernisaj cu genericul: „Pace plenară întregii planete”. Expoziția pune accentul pe consolidarea idealurilor de pace în interiorul tuturor națiunilor și popoarelor din lume, transmite IPN.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la adoptarea de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite a Declarației și Programului de acțiune privind o cultură a păcii. Expoziția transmite un mesaj universal că orice popor, în orice limbă ar vorbi, își dorește pace și identifică valorile, principiile și aspirațiile comune ale tuturor popoarelor pentru menținerea păcii.

„Expoziția elogiază viața pașnică, condamnă ororile războaielor și face apel omenirii de a lupta pentru pace în întreaga lume. Este structurată în cinci compartimente: cooperare internațională pentru pace și securitate; războiul și pacea în epoca contemporană; tema păcii și a războiului în opere literare; odă păcii și cultivarea unei culturi a păcii”, precizează Biblioteca Națională.

Expoziția poate fi vizitată până pe 14 octombrie în spațiul expozițional din blocul central, etajul II, str. 31 august 1989, 78A.